1 Snijd de boter in blokjes en giet die samen met het water, het zout en de citroenschil in een pot. Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en voeg de bloem toe. Onmiddellijk goed roeren om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot op een zacht vuur en laat het deeg drogen terwijl je er blijft in roeren. Het deeg moet van de wand loskomen. Spreid het vervolgens uit op een werkblad bestrooid met bloem en laat het deeg wat afkoelen vooraleer het te kneden. Vouw het terug en laat het rusten.
2 Snijd 5 garnalen in grote stukken en leg ze aan de kant.
3 Versnipper de ui en fruit ze in boter op een zacht vuurtje tot ze doorzichtig wordt. Voeg er bloem aan toe en haal van het vuur. Roer erdoor om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot terug op het vuur en giet er langzaamaan de melk en het water bij. Voeg ook het tomatenconcentraat, de versneden garnalen en het citroensap erbij. Op smaak brengen met peper en zout en omroeren. Voeg nog wat melk toe als de vulling te dik zou zijn. Haal de pot van het vuur en voeg de rest van de garnalen toe en de fijngehakte peterselie. Roer nog ‘s goed om en laat afkoelen.
4 Snijd het deeg in 4 delen. Spreid één deel fijn uit over het werkblad met bloem. Snij er rondjes uit en leg een lepeltje vulling op de helft van een cirkel. Sluit de cirkel en druk goed op de randen om de kroket te sluiten. Herhaal met de rest van de ingrediënten
5 Leg elke kroket in de geklopte eieren en nadien in het paneermeel. Frituur ze dan tot ze mooi goudgeel gebakken zijn.
6 Warm opdienen.
Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen is een recept van Delhaize