1 Hak de ui en de look fijn. Stoof ze op een zacht vuur in een kookpot in 1 eetlepel olijfolie. Voeg, zodra de uien glazig worden, de tomaten-olijvensaus en de uitgelekte tonijn toe. Kruid met peper. Laat verder garen op een zacht vuur gedurende 10 minuten, met het deksel op de pot.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Snij 4 cirkels uit het pizzadeeg met behulp van een kom. Leg op elke deegcirkel 3 eetlepels saus en vouw dicht tot halve manen. Maak de randen nat en sluit ze goed af. Leg het bakpapier van het deeg op de ovenrooster en leg hierop de empanada’s. Bak ze gedurende 20 minuten.
4 Bereid een vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, peper en zout. Breng de salade hiermee op smaak.
5 Serveer de empanada’s met de krokante salade.
Tonijnempanada en krokante salade is een recept van Delhaize