Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille

4
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de mayonaise: meng het eigeel, de mosterd, peper en zout in een pannetje. Voeg al kloppend kleine beetjes arachideolie toe. Eindig met het citroensap, de dille en de wasabi.
  • 2 Ontdoe de ansjovisfilets onder water manueel van schubben; verwijder de kop, de ingewanden, de vinnen en de graat. Laat ze goed drogen op absorberend papier.
  • 3 Voor het tempurabeslag: maak 2 kommen klaar: 1 met de bloem (± 50 g); de 2e met de volgende half-halfmix: maïzena, de resterende bloem en zeer koud bruiswater (de verkregen substantie moet ongeveer de textuur van pannenkoekenbeslag hebben).
  • 4 Drenk elke sardine in de bloem en dan in het half-halfbeslag, en leg ze daarna in de frituurpan. Zodra ze kleur krijgen: laten uitdruipen, een beetje 'fleur de sel' toevoegen en opdienen met wasabi-mayonaise en dille.

Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept