Zoek
Honinggebak
4
35 min
Delhaize
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g bloem voor de vorm
3 eieren
1 koffielepel gehakte gekonfijte citroenschil
1 eetlepel gehakte rozijnen
3 gehakte walnoten
16 gepelde amandelen
1 koffielepel geraspte muskaatnoot
1 snuifje kaneel
sap en de geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel
1 vermalen kruidnagel
12,5 cl vloeibare honing
225 g zachte boter voor de vorm
0,5 zakje bakpoeder
zout
Bereiding
1
Meng de honing, de losgeklopte eieren, het sinaasappelsap, de boter en de specerijen in de keukenrobot.
2
Werk er de gezeefde bloem, het bakpoeder en vervolgens het gehakte fruit, de noten en de sinaasappel- en citroenschil door.
3
Beboter een (kleine) ronde bakvorm en bestrooi met bloem.
4
Giet het mengsel erin en verdeel er de amandelen over. Bak 30 min. in een warme oven op stand 6-7 (200° C).
5
Ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Dien koud op.
Honinggebak is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker