Muffins boordevol citroen

12
20 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Doe de bloem, de suiker, het snuifje zout en de fijngeraspte schil van 1 of 2 citroenen in een kom. Meng goed, maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork zonder een volkomen glad deeg te willen bekomen.
  • 3 Schil een (of de) citroen(en) tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit, verwijder alle witte deeltjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Leg siliconen of papieren (baking cups) vormpjes in een bakplaat voor muffins en schep een dikke lepel beslag in elk vormpje. Verdeel de citroenstukjes over de vormpjes en bedek met het resterende beslag. Bak 20 min. in de oven.
  • 5 Laat afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Muffins boordevol citroen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept