1 Snij de pompoenen in 4, verwijder de pitten, de draderige gedeelten en de schil. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt 1 kg netto nodig. Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
2 Verwijder het hoedje en de basis van de sinaasappels, snij ze in 4 en vervolgens in heel fijne schijfjes, je hebt 250 g netto nodig. Doe ze bij in de confituurpan en voeg de suiker toe en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
3 Meng goed, dek af en laat 2 u. trekken. Verwarm en roer regelmatig om. Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig. Laat 5 min. rusten en mix goed.
4 Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
Marmelade van pompoen met sinaasappel en vanille is een recept van Delhaize