2 Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Vermeng het in een kom met het appelsap.
3 Meng de bloem, de suiker en de boter tot een zanderig deeg. Voeg één voor één de eieren toe en roer goed door. Voeg hierbij de melk, de geraspte appel en het appelsap, de gist en het zout.
4 Leg papieren bakjes in de cupcakevormpjes. Stort het deeg in de vormpjes en zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een houten vleesprikker in het midden van één van de cakejes te prikken. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
5 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Laat de appelen koken met 10 cl water en twee druppels vanille-extract. Laat ze koken op een zacht vuur en roer af en toe, tot het fruit zacht en alle vloeistof verdampt is. Laat nog iets meer dan vijf minuten doorkoken tot de compote goed droog is. Mix.
6 Meng de mascarpone met de bloemsuiker en voeg de appelmoes toe. Serveer de cupcakes met de appelmoes.
Cupcakes met appel en appelmoes is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes