Compote van verse vijgen met kaneel

4
10 min
Ontbijt
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de vijgen en dep ze droog.
  • 2 Verwijder de steeltjes en snij ze in vier.
  • 3 Doe ze in een stoofpot met 2 eetlepels water, de suiker en het kaneelpoeder.
  • 4 Zet een deksel op de pot en breng langzaam aan de kook.
  • 5 Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur tot de vijgen volledig uiteenvallen.
  • 6 Mix.
  • 7 Serveer warm met een bol ijs of koud met plattekaas.
  • 8 Deze compote is ook heel lekker bij eend, wild, ganzenlever en bij kazen zoals geitenkaas of camembert.

Compote van verse vijgen met kaneel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes
30 min-
Bekijk recept