Zoek
Compote van verse vijgen met kaneel
4
10 min
Delhaize
Ontbijt
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
50 à 75 g blonde cassonadesuiker
een snuifje kaneelpoeder
600 g heel rijpe verse vijgen
Bereiding
1
Spoel de vijgen en dep ze droog.
2
Verwijder de steeltjes en snij ze in vier.
3
Doe ze in een stoofpot met 2 eetlepels water, de suiker en het kaneelpoeder.
4
Zet een deksel op de pot en breng langzaam aan de kook.
5
Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur tot de vijgen volledig uiteenvallen.
6
Mix.
7
Serveer warm met een bol ijs of koud met plattekaas.
8
Deze compote is ook heel lekker bij eend, wild, ganzenlever en bij kazen zoals geitenkaas of camembert.
Compote van verse vijgen met kaneel is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Filokaneelkoekjes met kwark
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min
Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes
30 min-
Bekijk recept