Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijen

4
35 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de pruimen, haal er de pit uit en snij elke helft nog eens in twee. Je hebt 700 g netto nodig. Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  • 2 Voeg de frambozen toe, het sap van de citroen, de suiker en het vierkruidenpoeder. Meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  • 3 Verwarm en roer regelmatig om. Reken 18 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert. Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  • 4 Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Confituur van blauwe pruimen met frambozen en specerijen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept