1 Rasp sliertjes van de schil van 2 pompelmoezen met een zesteschiller.
2 Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
3 Schil al de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in stukken (verwijder alle witte, bittere deeltjes).
4 Je hebt 1 kg netto nodig, eventueel kan je aanvullen met een deel van het vrijgekomen sap.
5 Voeg het sap van de citroen en de suiker toe, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
6 Verwarm en roer regelmatig om.
7 Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
8 Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
9 Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. 1
0 Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.
Confituur van rode pompelmoezen is een recept van Delhaize