Confituur van peren en veenbessen

4
35 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren en snij ze in kleine blokjes.
  • 2 Je hebt 500 g netto nodig.
  • 3 Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem).
  • 4 Voeg de blokjes peer toe en meng goed.
  • 5 Doe er de veenbessen en de suiker bij, meng goed, dek af en laat 2 u. trekken.
  • 6 Verwarm en roer regelmatig om.
  • 7 Reken 18 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  • 8 Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  • 9 Laat 5 min. staan en mix. 1
  • 0 Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten. 1
  • 1 Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Confituur van peren en veenbessen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept