Speltbrood

1
35 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stort de bloem in een grote kom. Los de gist op in een beetje lauw water. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daarin de gist. Vermeng beetje bij beetje met de bloem. Laat gedurende vijf minuten rusten.
  • 2 Voeg het zout toe en kneed tot een soepele massa. Leg de deegbal in een vooraf met olie of margarine ingevette kom. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 3 Bestrooi een werkoppervlak met bloem en haal het deeg uit de kom. Kneed nogmaals door, maar niet te lang. Leg het deeg vervolgens in een ingevette broodof cakevorm. Laat nog eens rijzen tot het deeg de omvang van een gewoon brood heeft.
  • 4 Laat gedurende ± 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°C).

Speltbrood is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
20 min Bijgerecht
Bekijk recept