Brioche met rozijnen

10
20 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Los de gist op in de lauwe melk. Voeg de suiker en het zout bij de bloem, maak een kuiltje in het midden. Klop vijf eieren los met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg tot het kleverig wordt. Laat het deeg afgedekt rusten gedurende één tot anderhalf uur.
  • 3 Kneed het deeg opnieuw en laat het nogmaals tien minuten rijzen. Voeg vervolgens de boter en de rozijnen toe en kneed het geheel tot de boter volledig vermengd is met de rest. Laat nog vijf minuten rusten.
  • 4 Vet een briochevorm in en vul hem met het deeg. Bestrijk dit met het losgeklopte ei en zet gedurende minstens een half uur in de oven.

Brioche met rozijnen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Brioche (eierbrood)
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brioche met gepocheerd ei
20 min
Bekijk recept
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brioche met hazelnootpasta en kersen
10 min
Bekijk recept