1 Schil de meloenen, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes (1 kg netto). Schik de meloenblokjes in een grote schotel en voeg het sap van de citroenen en de suiker toe (80% van het gewicht van de meloen). Meng, dek af met vershoudfolie en laat 6 uur weken.
2 Giet na 6 uur het mengsel in een pot of een inox kom met een dikke bodem. Verwarm de confituur tot hij bijna kookt, voeg de theezakjes toe en laat 10 minuten trekken. Verwijder de theezakjes.
3 Zet het vuur hoger en laat al roerend exact 25 minuten koken. Schep het schuim weg. Tel de kooktijd vanaf het moment dat de massa kookt, zelfs wanneer je er in roert.
4 Mix lichtjes en giet in gesteriliseerde confituurpotten. Indien het potten met een deksel zijn, sluit ze en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn.
Meloenconfituur met groene thee is een recept van Delhaize