Pizza met witlof, bresaola en abdijkaas

3
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Snijd de korst van de kaas. Snijd 60 g van de kaas in blokjes van 1 op 1 cm. Rasp de rest van de kaas.
  • 3 Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten, voeg de bloem toe en klop goed, laat even drogen. Giet de melk erbij en breng aan de kook. Laat al kloppend 5 min doorkoken. Kruid met peper en zout. Voeg de geraspte kaas toe en meng nogmaals goed zodat je een dikke saus krijgt.
  • 4 Maak het witlof schoon en snijd fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak het witlof gaar gedurende 5 min. Kruid met peper en zout.
  • 5 Haal de pizzabodem uit de verpakking en bestrijk met de bechamelsaus. Verdeel het witlof erover en schik er de sneetjes bresaola op. Verdeel de blokjes kaas over de pizza en bak gaar in de oven gedurende 20 tot 25 min. Haal uit de oven, bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer meteen.

Pizza met witlof, bresaola en abdijkaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelblokjes met abdijkaas
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
50 min Snack
Bekijk recept
Focacciasandwich met rucola en abdijkaas
15 min
Bekijk recept
Pasta met bacon en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept