Russische paskha

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bedek de zeef met een zeefdoek en plaats op een diep bord. Doe er de kwark in. Sla de randen van de zeefdoek dicht, zet er een bekertje en daarna een gewicht op en laat 18 u. in de koelkast uitlekken. Verwijder de vloeistof wanneer nodig.
  • 2 Laat de boter zacht worden. Hak de amandelen in grove stukken. Verwijder de helft van de citroenschil met behulp van een fijne rasp. Verwijder de zaadjes uit het vanillestokje met de punt van een mes.
  • 3 Doe de kwark en de zachte boter in een mengkom. Klop alles op tot een gladde (klontervrije) massa en voeg dan de room, een mespuntje zout, de suiker, de vanille, de citroenschil, het gekonfijte fruit, de amandelen, de rozijnen en (één voor één) de eierdooiers toe, met een mooi gelijkmatig mengsel als resultaat.
  • 4 Bekleed de bloempot met een vochtige zeefdoek. Zet hem in een diep bord en giet er de bereiding in. Dek af met een plankje waar je een gewicht op zet. Laat nogmaals 18 u. uitlekken in de koelkast, en verwijder regelmatig de vloeistof.
  • 5 Haal uit de vorm en zet op een dienbord. Verwijder de zeefdoek. Versier de bovenkant van de paskha met sinaasappelschil, en vorm de letters XB ( “Christus is verrezen” in het Cyrillisch ) met de kanten van de engelwortelstukjes.

Russische paskha is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Russische zalmsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veldsla en witlof op Russische wijze
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde ananas, kruidensap, frambozengel en sorbet van rode wijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept