1 Breng de melk met de room aan de kook. Voeg daarbij de kaneel, de helft van de suiker, de citroenschil, een mespuntje zout en roer om.
2 Giet daarin de rijst, zet het vuur lager en laat 45 min. licht pruttelend doorkoken: de melk moet volledig opgeslorpt zijn.
3 Scheid de dooiers van het eiwit. Verwerk de koude boter in klontjes en de eierdooiers in de nog warme rijst. Laat afkoelen.
4 Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout. Verwerk het in de rijst.
5 Verwarm de oven voor op th.6 (180° C).
6 Giet de bereiding in een ronde of savarinvorm en druk lichtjes aan. Zet 40 min. in een bain-marie in de oven. Laat afkoelen.
7 Dompel de perziken even in kokend water, pel ze en snij het vlees in blokjes. Kook ze 5 min. op een matig vuur met de witte wijn en de rest van de suiker. Mix tot een fijne puree. Laat afkoelen.
8 Plet de amarettinis. Ontvorm de rijsttaart op een schotel en giet de saus errond. Bestrooi dit alles met het poeder van de amarettinis en dien koel op.