Rabarber-crumble

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de compote:: verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm.
  • 2 Breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met 75 g suiker, roer de rabarber erdoor en laat de stukjes in 5-6 minuten gaar worden.
  • 3 Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het stroperig is, proef of de compote zoet genoeg is en laat het afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Smelt de boter en laat afkoelen.
  • 6 Roer in een kom bloem, suiker, vanillesuiker en kaneel door elkaar, giet de boter erbij en kneed tot een kruimeldeeg met de vingertoppen of een vork.
  • 7 Schep de rabarbercompote in 4 ovenvaste schaaltjes en strooi het kruimeldeeg erover. Zet de schaaltjes ca. 25 minuten in de oven tot het deeg lichtbruin is.
  • 8 Serveer lauwwarm of koud met geklopte room.

Rabarber-crumble is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept