Rabarbertaart

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op thermostaatstand 6-7 (200°C).
  • 2 Beboter een taartvorm met verwijderbare bodem en spreid het deeg uit. Doorprik de bodem en de randen met een vork. Bestrooi de bodem met de helft van de suiker.
  • 3 Snij de rabarberstengels in vier blokjes. Verdeel daarop de rabarberblokjes.
  • 4 Bestrooi met kaneel en met de rest van de suiker. Smeer de abrikozenjam uit en laat 20 minuten in een hete oven bakken.
  • 5 Scheid het eiwit van de dooiers. Klop de verse room, de dooiers en de zoete witte wijn en meng met het stijfgeklopte eiwit.
  • 6 Als het voorbakken beëindigd is, giet u deze bereiding uit over de rabarberblokjes. Strijk het oppervlak effen en bak 15 minuten in hete oven: de bovenkant van de taart moet lichtjes goudbruin zijn.

Rabarbertaart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Rabarbertaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse rabarbertaart
20 min -
Bekijk recept
Rabarbertaart met meringues
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Rabarbertaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse rabarbertaart
20 min -
Bekijk recept
Rabarbertaart met meringues
35 min Nagerecht
Bekijk recept