2 Splits 2 eieren. Mix in de keukenrobot de suiker en de 2 eierdooiers met het derde volledige ei en de boter. Doe er de bloem en het maïszetmeel bij en mix. Voeg de melk toe en mix tot een glad deeg.
3 Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg er de rabarberstukjes bovenop. Bak in de oven op 175°C gedurende 40 minuten.
4 Klop de eiwitten stijf (zorg ervoor dat de kom en de klopper vetvrij zijn) en mix er de bloemsuiker door. Doe het eiwit in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er rondjes eiwit op. Laat er voldoende ruimte tussen. Laat ze bij 100°C in ongeveer ½ uur gaar worden en daarna in de oven met open deur afkoelen.
5 Snijd de taart in stukken en serveer met de verkruimelde meringues.
Rabarbertaart met meringues is een recept van Delhaize