1 Snij de ananassen in de lengte in twee. Verwijder het harde deel, vang het vlees op in een slakom en snij het in blokjes
2 Open de lychees en ontpit ze.
3 Schil de citroenen tot op het vruchtvlees en verdeel ze in kwartjes.
4 Pureer het vruchtvlees van de ananassen, de kwartjes citroen en de lychees heel fijn en glad en haal door een zeef of puntzeef.
5 Doe in de kom van de keukenrobot, voeg er verse room, de eierdooiers en de suiker aan toe en mix alles opnieuw: de crème moet glad en glanzend zijn.
6 Giet de crème in de uitgeholde halve ananassen of in individuele schaaltjes.
7 Open de resterende lychees en ontpit ze. Was de groene citroenen, droog ze af en snij ze in heel fijne schijfjes. Versier de schaaltjes met lychees en schijfjes citroen. Dien heel koel op.
Mousse van ananas, lychee en citroen is een recept van Delhaize