1 Schil en ontpit de perziken. Maak een papje van het vlees. Rasp de citroenschil.
2 Verwarm de oven voor op stand 6 (180°).
3 Laat de gelatine 10 min. weken in een slakom met koud water. Verdeel de perzikpuree in twee en verwarm één portie. Laat hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten.
4 Scheid de eierdooiers van het wit. Meng de rijstroom, de citroenschil, het amandelpoeder en 50 g suiker. Roer de eierdooiers en daarna het mengsel op basis van de rijstroom onder de warme boter.
5 Klop het eiwit op met een snuifje zout en de rest van de suiker. Voeg dit toe aan het mengsel.
6 Vet 4 kleine cakevormen in. Verdeel de helft van het beslag over de vormen, leg er de peerblokjes op en de rest van de perzikpuree.
7 Dek dit af met de rest van het beslag en zet alles 15 minuten in de warme oven. Laat de cakes 5 minuten rusten voor u ze uit de vorm haalt en op een rooster laat afkoelen.
8 Serveer de cakes vers op dessertborden met een coulis van rode vruchten en perzikschijfjes.