Minicakes met perziken

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en ontpit de perziken. Maak een papje van het vlees. Rasp de citroenschil.
  • 2 Verwarm de oven voor op stand 6 (180°).
  • 3 Laat de gelatine 10 min. weken in een slakom met koud water. Verdeel de perzikpuree in twee en verwarm één portie. Laat hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten.
  • 4 Scheid de eierdooiers van het wit. Meng de rijstroom, de citroenschil, het amandelpoeder en 50 g suiker. Roer de eierdooiers en daarna het mengsel op basis van de rijstroom onder de warme boter.
  • 5 Klop het eiwit op met een snuifje zout en de rest van de suiker. Voeg dit toe aan het mengsel.
  • 6 Vet 4 kleine cakevormen in. Verdeel de helft van het beslag over de vormen, leg er de peerblokjes op en de rest van de perzikpuree.
  • 7 Dek dit af met de rest van het beslag en zet alles 15 minuten in de warme oven. Laat de cakes 5 minuten rusten voor u ze uit de vorm haalt en op een rooster laat afkoelen.
  • 8 Serveer de cakes vers op dessertborden met een coulis van rode vruchten en perzikschijfjes.

Minicakes met perziken is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Minicakes met yoghurt en abrikozen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Cupcake met citroenglazuur en cream-cheesetopping
30 min Nagerecht
Bekijk recept