3 Klop de eiwitten (in een vetvrije beslagkom) met de suiker tot een helderwit stijf schuim, dat pieken vormt, schep er de koffie luchtig door.
4 Spuit met behulp van een spuitzak 8 schuimpjes op de bakplaat (kransjes, bolletjes of andere figuren met een doorsnee van ca. 10 cm), zorg voor voldoende tussenruimte.
5 Bak het schuim 10 minuten bij 150°C, stel daarna de oven in op 100°C en laat de schuimpjes nog ca. 30 minuten bakken.
6 Schakel de oven uit, zet de deur op een kiertje, laat het schuim 10 minuten afkoelen, laat daarna buiten de oven verder afkoelen.
7 Rooster in een droge koekenpan de noten goudbruin, laat de noten afkoelen en hak ze (niet te) fijn.
8 Laat de chocolade au bain-marie smelten, bedek 4 van de 8 schuimpjes met een lepel gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden. Dit alles kunt u een dag van tevoren voorbereiden, op de dag zelf bent u snel klaar.
9 Spatel vlak voor het serveren de gehakte noten door de room. 1
0 Verdeel de schuimpjes zonder chocolade op 4 bordjes, verdeel de notenroom erover, leg daarop een schuimpje met chocolade. Versier de bordjes met een beetje chocoladesaus.
Meringues met notenroomvulling is een recept van Delhaize