Meringues met notenroomvulling

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C.
  • 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Klop de eiwitten (in een vetvrije beslagkom) met de suiker tot een helderwit stijf schuim, dat pieken vormt, schep er de koffie luchtig door.
  • 4 Spuit met behulp van een spuitzak 8 schuimpjes op de bakplaat (kransjes, bolletjes of andere figuren met een doorsnee van ca. 10 cm), zorg voor voldoende tussenruimte.
  • 5 Bak het schuim 10 minuten bij 150°C, stel daarna de oven in op 100°C en laat de schuimpjes nog ca. 30 minuten bakken.
  • 6 Schakel de oven uit, zet de deur op een kiertje, laat het schuim 10 minuten afkoelen, laat daarna buiten de oven verder afkoelen.
  • 7 Rooster in een droge koekenpan de noten goudbruin, laat de noten afkoelen en hak ze (niet te) fijn.
  • 8 Laat de chocolade au bain-marie smelten, bedek 4 van de 8 schuimpjes met een lepel gesmolten chocolade en laat de chocolade hard worden. Dit alles kunt u een dag van tevoren voorbereiden, op de dag zelf bent u snel klaar.
  • 9 Spatel vlak voor het serveren de gehakte noten door de room. 1
  • 0 Verdeel de schuimpjes zonder chocolade op 4 bordjes, verdeel de notenroom erover, leg daarop een schuimpje met chocolade. Versier de bordjes met een beetje chocoladesaus.

Meringues met notenroomvulling is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept