2 Schil de peren, snij in blokjes en doe ze in een grote braadpan met een noot gesmolten boter. Bestrooi met 2 eetlepels rietsuiker en bak ze enkele minuten op een middelmatig vuur tot ze een deel van hun sap hebben vrijgegeven. Voeg de gepelde en fijngeraspte gember toe, meng en neem van het vuur. Laat uitlekken in een vergiet.
3 Snij ondertussen 100 g koude boter in kleine stukjes en schep in een kom. Voeg 100 g rietsuiker toe, de bloem en het amandelpoeder. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels. Voeg de Dessert Callets toe (of de in stukjes gehakte chocolade).
4 Verdeel de uitgelekte peren over 6 ovenschaaltjes (type crème brûlée), bedek met de crumble en bestrooi met geschaafde amandelen. Tot hier kan je alles vooraf bereiden.
5 Bak 20 min. in de oven. Laat 5 min. rusten en dien warm op met een bol vanilleijs.
Crumble met peren, chocolade en gember is een recept van Delhaize