Crème brûlée met passievrucht

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  • 2 Verwarm de helft van de room en de griessuiker tot de suiker goed gesmolten is.
  • 3 Neem van het vuur, voeg de resterende room toe, het hele ei en de eierdooiers.
  • 4 Zet een fijne zeef op een kommetje en doe er het vruchtvlees van de passievruchten in.
  • 5 Roer met een lepel zodat het maximum aan sap vrijkomt.
  • 6 Voeg het bij de bereiding.
  • 7 Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée.
  • 8 Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water tot op halve hoogte van de kommetjes.
  • 9 Laat 35 min. in de oven bakken. 1
  • 0 Laat volledig afkoelen en zet dan enkele uren in de koelkast. 1
  • 1 Bedek de crèmes net voor het serveren met een fijn laagje kandijsuiker en laat de suiker karameliseren met behulp van een gasbrander voor crème brûlée of onder de hete ovengrill (leg in dit geval ijsblokjes rond de kommetjes). 1
  • 2 Laat 5 min. rusten en serveer.

Crème brûlée met passievrucht is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Passievrucht-mascarponegebak
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept