Chocolade broodpudding

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster het oud brood in een broodrooster of onder de grill goudbruin en verkruimel de sneetjes.
  • 2 Scheid dooiers en eiwitten van elkaar en klop de eiwitten met 20 g van de suiker stijf.
  • 3 Hak de walnoten heel fijn, laat de chocolade au bain marie smelten, laat dan de boter in de chocolade smelten.
  • 4 Klop de eierdooiers met de rest van de suiker tot schuim.
  • 5 Klop het schuim luchtig door het chocolademengsel evenals de koffielikeur, het broodkruim, de walnoten en tot slot het stijfgeslagen eiwit.
  • 6 Vet een tulbandvorm in en schep het chocoladebeslag erin.
  • 7 Dek de pudding af met aluminiumfolie en zet de vorm in een ruime pan.
  • 8 Vul de pan met kokend water.
  • 9 De vorm moet voor de helft in het water staan. 1
  • 0 Leg het deksel op de pan en laat de pudding in ongeveer anderhalf uur op laag vuur in het heet waterbad garen tot de bovenkant droog aanvoelt. 1
  • 1 Laat nog 4 minuten staan, schik dan voorzichtig op een bord. 1
  • 2 Laat de peren uitlekken, snij ze in partjes en schik de partjes om de pudding heen. 1
  • 3 Eventueel met walnoten en geraspte chocolade versieren.

Chocolade broodpudding is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananenbroodpudding met yoghurt
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept