Zoek
Cavaillonsorbet met basilicum
4
35 min
Delhaize
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 basilicumblaadjes
100 ml bronwater
2 Cavaillon-meloenen (500 g/stuk), goed rijp
80 g fijne kristalsuiker
sap van 2 citroen
2 eetlepels vloeibare acaciahoning
Bereiding
1
Breng het water met de suiker, de honing en het citroensap zachtjes aan de kook.
2
Laat 1 min. sudderen en laat vervolgens afkoelen.
3
Halveer de meloenen en haal er het vruchtvlees uit.
4
Mix tot een gladde puree en meng er de siroop onder.
5
Voeg het fijngeknipte basilicum toe, meng goed en laat opstijven in de ijsbereider.
Cavaillonsorbet met basilicum is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Citroen-Muntsorbet
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept