Zoek
Clafoutis met gedroogd fruit
4
35 min
Delhaize
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
35 cl appelsap
25 g boter
2 eetlepels cognac
100 g droge abrikozen
4 eieren
2 eetlepels fijne poedersuiker
100 g gedroogde pruimen
1 zakje vanillesuiker
100 g gedroogde vijgen
150 g vloeiend tarwemeel
30 cl volle melk
1 koffielepel bakpoeder
Bereiding
1
Laat het gedroogd fruit op kamertemperatuur 12 uur weken in het appelsap, dat vooraf aan de kook is gebracht.
2
Smeer een ronde taartvorm van 26 cm diameter in met veel boter.
3
Klop langzaam het meel, het bakpoeder en de eieren.
4
Voeg er beetje bij beetje de melk, de vanillesuiker en de cognac bij.
5
Laat het geweekte fruit goed uitlekken.
6
Snij de grootste stukken in twee of in vier.
7
Verdeel het fruit over het midden van de vorm en giet er het beslag in.
8
Laat 40 minuten bakken in de warme oven: de bovenkant van de taart moet goudbruin zien.
9
Haal de taart uit de oven en bestrooi ze onmiddellijk met poedersuiker. 1
0
Laat de taart afkoelen en dien ze koud op.
Clafoutis met gedroogd fruit is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min
Nagerecht
Bekijk recept