1 Zet 150 g aardbeien opzij. Snij de rest in kleine blokjes en meng met 1 eetlepel suiker, zet eveneens opzij. Klop de eierdooiers met de mixerkloppers met 80 g suiker tot een wit mengsel.
2 Voeg de mascarpone toe en meng langzaam tot een gladde room. Klop de eiwitten met het zout tot stijve pieken en spatel ze voorzichtig onder de room.
3 Doe de koffie en de Amaretto in een diep bord. Week er de helft van de koekjes één voor één in en leg ze achtereenvolgens op de bodem van een recipiënt met vlakke bodem of in 6 brede glazen.
4 Schik er de helft van de aardbeiblokjes op en bedek met de helft van de mascarponeroom. Herhaal alles. Bedek met vershoudfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
5 Mix de opzijgezette 150 g aardbeien met 2 eetlepels suiker en bewaar in de koelkast. Overgiet de tiramisu, net voor het opdienen, met de aardbeiensaus en werk eventueel af met verse munt.