1 Verwarm de oven voor op thermostaatstand 6 (180 °C).
2 Schil en snij de peren in blokjes. Laat het gekonfijt fruit 30 minuten in de perenalcohol zwellen.
3 Leg het uitgerolde deeg op een vooraf beboterde taartvorm met hoge rand en laat het 20 minuten rusten in de koelkast. Bedek de bodem en de randen van de bakvorm met boterhampapier en vul de vorm met peulvruchten. Laat afkoelen.
4 Pel de peren en snij ze in blokjes. Besprenkel ze onmiddellijk met citroensap.
5 Meng de marmelade met 1 eetlepel warm water en verdeel over de bodem van de bakvorm.
6 Meng de banketbakkersroom, de perenblokjes, het gekonfijt fruit en de perenalcohol en verdeel dit mengsel over de voorgebakken taartbodem. Laat 25 minuten bakken in een hete oven. Bestrooi met poedersuiker en dien lauw of koud op.
Taart met peren en gekonfijt fruit is een recept van Delhaize