Peren-en-hazelnotenpastilla

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de peren uitlekken boven een steelpan. Snij ze in schijfjes. Meng 50 g suiker, 1/2 koffielepel kaneel en de noten in een kom.
  • 2 Wrijf een grote taartvorm rijkelijk in met boter. Spreid er 5 loempiabladeren op uit. Vul ze met de peren en de suiker/notenmengeling.
  • 3 Bedek het geheel met de resterende loempiabladeren. Strijk de bovenkant in met gesmolten boter.
  • 4 Snij de pastilla met een scherpe mespunt voor. Bak het gerecht 40 min. in een warme oven, th. 6 (180° C).
  • 5 Voeg er de rest van de kaneel, de suiker en de honing met perensiroop aan toe. Roer het geheel om en laat het 10 min. koken op een zacht vuur. Meng er de rum onder.
  • 6 Haal de pastilla uit de oven en giet er de siroop op. Laat afkoelen en zet 1 uur in de koelkast. Goed gekoeld is dit nagerecht op zijn best.

Peren-en-hazelnotenpastilla is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept