2 Bereid de crème: giet de hele eieren, de griessuiker, de in stukjes gesneden boter, het sap en de geraspte schil van de citroenen in een pan met dikke bodem en laat dit mengsel onder voortdurend kloppen indikken tot u een dikke crème bekomt.
3 Laat afkoelen en voeg de room toe. Laat de blokjes peer gedurende 5 minuten goudbruin worden in de rest van de warme boter. Bestrooi ze met vanillesuiker en het anijspoeder. Zet apart.
4 Beboter een taartvorm en leg het bladerdeeg erin. Bedek het deeg met aluminiumfolie en leg er een dikke laag gedroogde erwten of bonen op. Laat gedurende 20 minuten heel warm bakken in de oven.
5 Laat afkoelen en giet de citroencrème erover. Verdeel de stukjes peer erover, bestrooi met poedersuiker en laat 2 tot 3 minuten karameliseren onder de grill. Dien heel koel op.
Peer-citroentaart met anijs is een recept van Delhaize