1 Voor de pannenkoeken: meng zorgvuldig de bloem en de geklopte eieren in een slakom en giet er, terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje de melk, de Cointreau en een snuifje zout in.
2 Laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Voeg na afloop van de rusttijd de gesmolten boter bij het deeg. Klop alles en laat opnieuw 5 minuten rusten. Bak 8 flensjes in een kleine, zorgvuldig ingevette koekenpan.
3 Voor de garnituur: voeg de gehakte chocolade aan de kokende slagroom toe. Haal van het vuur, laat 1 min. rusten, meng daarna met de garde.
4 Giet het sinaasappelsap, de rozijnen en de suiker in een steelpan. Laat alles 10 min. indikken op laag vuur. Leg de pannenkoeken op warme borden.
5 Smeer ze in met de chocoladesaus, vouw ze in vieren, nappeer ze met de sinaasappelsiroop en de rozijnen en flambeer ze met de Cointreau. Smul er onmiddellijk van.
Pannenkoeken met chocolade en sinaasappel is een recept van Delhaize