Zoek
Pannacotta van ricotta met aardbeientartaar en basilicum
4
35 min
Delhaize
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g aardbeien zonder steeltje, in blokjes gesneden
8 blaadjes basilicum, fijngehakt
4 eetlepels bloemsuiker
enkele blaadjes basilicum
4 eetlepels extra vierge olijfolie
2 gelatineblaadjes (van 3 g)
1 dl karnemelk (met druivensuiker)
125 g ricotta
sap van 2 citroen
schil van 1 citroen
1 mespunt vanillepoeder
Bereiding
1
Meng de ricotta in een slakom met een vork goed dooreen. Zet opzij.
2
Laat de gelatine weken in wat koud water. Wring uit om het overtollige water te verwijderen.
3
Warm de karnemelk op in een steelpan met de suiker en vanille, zonder aan de kook te brengen.
4
Haal van het vuur en voeg er de gelatine aan toe.
5
Voeg de karnemelk toe aan de ricotta en meng goed.
6
Verdeel de ricotta over glazen coupes.
7
Bewaar 1 u. in de koelkast.
8
Meng in een slakom de aardbeien met de schil en het sap van de citroen.
9
Meng de basilicumblaadjes met de olijfolie. 1
0
Meng bij het serveren de aardbeiblokjes met de geparfumeerde olie. Verdeel dit mengsel over de coupes. Versier met blaadjes basilicum.
Pannacotta van ricotta met aardbeientartaar en basilicum is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Panna cotta taart met aardbeien
Nagerecht
Bekijk recept
Kruidenpannacotta met rivierkreeftjes
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pannacotta met chocolade en bosbessen
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pannacotta Met Caramelsaus
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept