1 Laat de avond voordien de morieljes weken in lauw water. Haal ze uit het water en spoel ze grondig. Filter het weekwater. Bestuif de kipfilets met bloem.
2 Bak ze in een stoofpan in hete boter 10 à 15 min. goudbruin aan beide kanten, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Laat nu de sjalotten fruiten in de pan en voeg de morieljes toe.
3 Voeg na 5 min. het kruidentuiltje toe, 20 cl van het weekwater, de gevogeltefond en 30 cl wijn. Breng net niet aan de kook, roer, leg er de kipfilets in en laat 10 min. sudderen tot de saus voor de helft is ingekookt.
4 Voeg de room toe en laat nog 10 min. op een zacht vuur staan, tot de saus voldoende is ingedikt.Voeg net voor het opdienen de rest van de wijn toe.
5 Verwijder het kruidentuiltje, kruid nog even bij met peper en dien meteen op.
Suprême van kip met gele wijn en morieljes is een recept van Delhaize