Duo van tarbot en asperges, truffelsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de truffelschillen af en vang het vocht op.
  • 2 Smelt 30 g boter op een zacht vuur met zout, peper en het truffelvocht.
  • 3 Snij de tarbotfilet in stukken van ongeveer 80 g.
  • 4 Schik deze in een gratineerschotel en overgiet langs twee zijden met de gekruide boter.
  • 5 Rol de tarbot op en houd deze samen met een houten stokje.
  • 6 Bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven, stand 6-7 (200°) en overgiet halfweg de kooktijd met de gekruide boter.
  • 7 Kook de asperges gedurende 10 tot 15 minuten in gezouten kokend water: ze moeten vast blijven. Giet ze daarna af.
  • 8 Laat, onder voortdurend roeren, de gehakte sjalot op een zacht vuur in warme boter smelten.
  • 9 Voeg hieraan de truffelschillen, zout en peper toe. 1
  • 0 Laat drie minuten op een heet vuur doorkoken terwijl u voorzichtig roert. 1
  • 1 Maak het kookvocht los met de droge vermout, laat tot de helft inkoken en voeg dan de gevogeltebouillon en het truffelvocht toe en breng aan de kook. 1
  • 2 Voeg de overige boter in kleine stukjes toe en klop het geheel voorzichtig op. 1
  • 3 Hou warm op een zacht vuurtje. 1
  • 4 Snij de aspergepunten af. Snij de asperges in schijven van ongeveer 1/2 cm dik, schik deze op de stukjes truffel en leg hierop de tarbotrolletjes. Schik hierrond de aspergepunten en dien onmiddellijk op.

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Suprème van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokante aardappel en truffelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige croissantkrans
45 min-
Bekijk recept
Minikapoenfilet gebakken in truffelboter met boontjes, witlof, pommes duchesse en truffelsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Milanese
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept