1 Giet de truffelschillen af en vang het vocht op.
2 Smelt 30 g boter op een zacht vuur met zout, peper en het truffelvocht.
3 Snij de tarbotfilet in stukken van ongeveer 80 g.
4 Schik deze in een gratineerschotel en overgiet langs twee zijden met de gekruide boter.
5 Rol de tarbot op en houd deze samen met een houten stokje.
6 Bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven, stand 6-7 (200°) en overgiet halfweg de kooktijd met de gekruide boter.
7 Kook de asperges gedurende 10 tot 15 minuten in gezouten kokend water: ze moeten vast blijven. Giet ze daarna af.
8 Laat, onder voortdurend roeren, de gehakte sjalot op een zacht vuur in warme boter smelten.
9 Voeg hieraan de truffelschillen, zout en peper toe. 1
0 Laat drie minuten op een heet vuur doorkoken terwijl u voorzichtig roert. 1
1 Maak het kookvocht los met de droge vermout, laat tot de helft inkoken en voeg dan de gevogeltebouillon en het truffelvocht toe en breng aan de kook. 1
2 Voeg de overige boter in kleine stukjes toe en klop het geheel voorzichtig op. 1
3 Hou warm op een zacht vuurtje. 1
4 Snij de aspergepunten af. Snij de asperges in schijven van ongeveer 1/2 cm dik, schik deze op de stukjes truffel en leg hierop de tarbotrolletjes. Schik hierrond de aspergepunten en dien onmiddellijk op.
Duo van tarbot en asperges, truffelsaus is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Suprème van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokante aardappel en truffelsaus