Zoek
Arroz con crosta (rijst in een korst)
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
7 eieren
2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
150 g kikkererwten (uit blik)
10 cl kippenbouillon
250 g kippenwit in blokjes
250 g konijn
250 g (ontvelde) in blokjes gesneden chorizo-worst
peper en zout
10 cl pittige Spaanse olijfolie, type picual
1 zakje saffraandraadjes
10 cl Spaanse droge witte wijn
180 g Spaanse ronde rijst
250 g tomatenconcentraat
Bereiding
1
Laat de blokjes kip, konijn en chorizo in een stoofpan in olie bruin bakken.
2
bakken. Voeg de tomatenpuree, de kikkererwten, de bouillon, de wijn, de saffraan, de peterselie, peper en zout toe.
3
Roer om, zet het deksel op de pan en laat gedurende 1 uur op een zacht vuur stoven.
4
Voeg 30 cl warm water toe, breng aan de kook en strooi er daarna de rijst in.
5
Laat gedurende 20 min. op een zacht vuur verder koken, terwijl u vaak roert: de rijst moet het vocht geabsorbeerd hebben.
6
Verwarm de oven voor, th. 6 (180°C).
7
Giet de bereiding in een gratineerschotel die vooraf verwarmd en ingeolied is.
8
Klop de eieren tot omelet met peper en zout.
9
Giet ze in de schotel en bedek met aluminiumfolie. 1
0
Laat gedurende 15 min. in een warme oven verder bakken. 1
1
Verwijder de aluminiumfolie en zet de schotel op tafel. 1
2
Breek de korst die zich bovenaan zal gevormd hebben en dien heel warm op.
Arroz con crosta (rijst in een korst) is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con pollo
Bekijk recept
Arroz tapado
30 min-
Bekijk recept
Arroz a la cubana
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept