1 Snij de ui in ringen. Hak de lookteenjes fijn. Plet het tomatenvlees. Snij de venkelknol in blokjes. Meng in een diepe schotel 4 eetlepels olijfolie met de tijm.
2 Leg de sardines hierin en laat ze 2 uur marineren op een koele plaats. Keer de sardines in die tijd twee keer om. Verwarm de oven voor op stand 7 (210° C).
3 Zet de paprika's 15 minuten in de warme oven tot de schil zwart wordt en blaasjes vertoont. Schuif de paprika's daarna in een plastic zak en laat ze afkoelen.
4 Pel ze, maak ze schoon en snij het vruchtvlees in reepjes. Braad in een grote pan de ui, de look, de venkelblokjes, de paprikareepjes en het vruchtvlees van de tomaten aan in 3 eetlepels warme olie.
5 Bak de uitgelekte, afgedroogde sardines bruin gedurende 2 minuten aan iedere kant. Giet de gebakken groenten in een gratineerschotel, schik de sardines erover en laat nog 5 minuten bakken in een warme oven.
6 Giet de rest van de olie over de schotel en versier met basilicum. Dien warm of koud op.
Sardines met paprika's (Italië) is een recept van Delhaize