1 Bak de worsten goudbruin in een grote stoofpan met de boter, het zout en de peper. Haal ze eruit.
2 Fruit de sjalotten in dezelfde pan gedurende 5 min. op een matig vuur.
3 Voeg de worsten, het kruidentuiltje, de geperste knoflook, het bier en de helft van de jeneverbessen toe.
4 Dek af en laat 30 min. koken op een zacht vuur.
5 Snij het koolhart in kwartjes.
6 Blancheer het 5 min. in gezouten kokend water.
7 Spoel met koud water, laat uitlekken en snij in reepjes.
8 Bak de ui 5 min. in een stoofpan met het ganzenvet, en voeg dan de kool, het bier, de rest van de jeneverbessen, zout en peper toe. Laat 12 min. koken op een matig vuur.
9 Snij de worst in schijfjes en leg hem samen met de kool op warme borden.
Juraworsten op een bedje van groene kool is een recept van Delhaize