Zoek
Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
1 bosje verse munt
2 eetlepels olijfolie
150 g couscousgriesmeel
0,5 koffielepel venkelzaadjes
0,5 koffielepel kurkumapoeder
0,125 koffielepel gemberpoeder
2 takjes bladpeterselie
1 koffielepel paprikapoeder
1 eetlepel sesamolie
fleur de sel
peper van de molen
Bereiding
1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout en peper toe.
3
Meng tot een homogeen geheel.
4
Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
5
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
6
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
7
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
8
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
9
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout. 1
0
Laat verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C tot het lamsvlees rosé is. 1
1
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees. 1
2
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.
Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Taboulé van de kapitein
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé van quinoa met garnalen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé met gegrilde kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Libanese taboulé
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept