2 Pel de teentjes look en snij ze in twee. Prik ze in de lamsbout.
3 Leg het vlees in een schotel, bestrijk het met 50 g zachte boter, doe er peper en zout op. Bak het 15 min. bruin in een warme oven.
4 Spoel de peterselie en de kervel, droog ze en hak ze fijn.
5 Beboter een groot blad dubbeldik aluminiumpapier en leg er de lamsbout op. Bestrooi het vlees met de fijngehakte kruiden.
6 Doe de papillot hermetisch dicht door de randen zorgvuldig aan te drukken. Leg hem in de schotel en bak hem 25 min. in een warme oven.
7 Als het vlees gebakken is, laat u het 10 min. rusten met de oven op nul en de deur op een kier. Haal de lamsbout uit zijn papillot en vang de bakjus op.
8 Voor de groenteschotel: kook de bonen 20 min., in gezouten kokend water.
9 Laat ze uitlekken, verwijder het vel dat er rond zit en zet ze opzij in een kookpot met 30 g boter, zout, peper en bonenkruid. 1
0 Roer het geheel om, zet het deksel op de pan en laat de bereiding nog 5 min. staan op een zacht vuur. 1
1 Schil de wortels en de rapen en laat 1 cm groen over. Doe ze in een braadpan en strooi er 40 g boter in klontjes op. 1
2 Doe er peper en zout op, voeg er de tijm, de laurier, de rozemarijn aan toe, zet het geheel onder water en breng het aan de kook. 1
3 Laat het 20 min. koken, op een zacht vuur. 1
4 Verwijder de kruiden. Snij de bout in schijfjes, schik ze op borden met de groenten en serveer de saus apart.
Lamsbout in papillot met groenteschotel is een recept van Delhaize