Zoek
Lamsragout met zoete aardappelen
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 cl cider brut
5 cl droge witte wijn
2 eidooiers
het sap van twee passievruchten
250 g kleine champignons
3 teentjes knoflook
1 eetlepel korianderzaadjes
40 cl lamsfond
600 g lamsvlees zonder been, in blokjes gesneden
2 lente-uitjes, fijngehakt
3 eetlepels olie
peper en zout
1 bosje rapen, in blokjes
10 cl room
2 takjes verse tijm
2 zoete aardappelen, in blokjes
Bereiding
1
Bak de blokjes lamsvlees 10 min. goudbruin in de olie.
2
Neem het vlees uit de pot en giet het vet weg.
3
Laat dan de lente-uitjes en geperste look 5 min. fruiten op een middelhoog vuur.
4
Voeg de wijn toe en vervolgens ook de rapen, zoete aardappel, tijm, koriander, cider, fond, zout en peper.
5
Dek af en laat 45 min. op een zacht vuur sudderen.
6
Stoof de champignons apart en voeg ze 10 min. voor het einde aan de rest van de bereiding toe.
7
Klop een eetlepel kookvocht op met de eidooiers, de room en het vruchtensap.
8
Voeg opnieuw toe. Laat 5 min. indikken op een zeer laag vuur, roer af en toe.
9
Dien heet op en versier met gehakte pijpajuintjes.
Lamsragout met zoete aardappelen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelpuree
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsragout met artisjokken
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsragout met pompoen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle lamsragout
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept