1 Snij de lamsschouder in blokjes. Kuis de artisjokken (verwijder de buitenste bladeren en het haar).
2 Pel en hak de uien en de lookteenjes fijn. Schil en snij de aardappelen in blokjes.
3 Fruit in een stoofpan met dikke bodem de fijngehakte ui en de tijm gedurende 3 tot 4 minuten in warme olijfolie.
4 Giet er de blokjes lamsvlees bij en laat het geheel nog 5 minuten op een middelhoog vuur doorstoven.
5 Voeg de geperste look toe en laat gedurende 2 tot 3 minuten op een zacht vuurtje goudbruin worden.
6 Bestrooi de bereiding met bloem en roer ze goed door. Giet er de witte wijn over, zet het deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
7 Voeg de aardappelblokjes, de artisjokken, een verkruimeld bouillonblokje, zout, peper en 1/2 l warm water toe.
8 Zet het deksel op de pan en laat alles 25 minuten stoven op een middelhoog vuur.
9 Breng eventueel op smaak en dien heel warm op.
Lamsragout met artisjokken is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta