1 Laat de hazenfilets 12 uuur koel marineren in de wijn met de wortel, look, ui, selder, kruidnagel, kruidentuiltje, 1 koffielepel cacao, peper en zout.
2 Laat de hazenfilets uitlekken. Laat de marinade 30 minuten indikken op een zacht vuur. Zeef en zet opzij in de stoofpan.
3 Meng de boter met de bloem en 1 koffielepel cacao. Meng ze onder voortdurend kloppen onder de lichtkokende marinade. Als de saus mooi homogeen is, voegt u de crème de cassis en de zwarte chocolade eraan toe. Roer alles en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
4 Bestrooi de hazenfilets met de rest van de cacao en bak ze 15 minuten bruin in de olie. Denk eraan ze meermaals om te draaien. Wikkel ze in aluminiumpapier. Laat ze 5 minuten rusten.
5 Snij ze in schijfjes en schik ze op borden. Versier met bieslook en serveer de saus apart.
Quetzalse gebraden hazenfilets is een recept van Delhaize