Zoek
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g boter
4 dunne varkenskoteletten (ca. 100 g/stuk)
1 eetlepel extra fijne kappertjes
8 flensjes (ongesuikerd)
1 eetlepel ganzenvet
3 jeneverbessen
10 cl kalfsfond
2 mespunten komijnzaad
1 eetlepel mosterd
versgemalen peper, zout
12 cl witte Rieslingwijn
520 g zuurkool met witte wijn
Bereiding
1
Laat de zuurkool en de kruiden gedurende 15 min. sudderen op een matig vuur. Laat afkoelen.
2
Leg op elk flensje 2 EL zuurkool en rol ze op. Warm ze op, 5 min. per kant in 10 g boter op een zacht vuur, met het deksel op de pan.
3
Bak de varkenskoteletten in het hete ganzenvet 5 min. aan beide kanten op een matig vuur en kruid met peper en zout. Hou ze warm tussen twee borden.
4
Verwijder het vet en deglaceer het braadvocht met de riesling. Laat zo veel mogelijk inkoken.
5
Voeg vervolgens de kalfsfond toe, breng net niet aan de kook en roer er de rest van de goed gekoelde boter onder, alsook de mosterd en de kappers.
6
Schik de koteletten op de borden, overgiet met de saus en leg er een opgerold flensje (ook wel “ficelle alsacienne” genoemd) bij.
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Rachel Khoo's pad elzas
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauwcarpaccio met notenpesto
45 min-
Bekijk recept
Kippenbouillon met tijgergarnalen
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde varkenskotelet met gevulde aardappel
0 min
Bekijk recept