Varkensstoofpotje met tuingroenten, groentepannetje

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak in het varkensgebraad op meerdere plaatsen een sneetje en schuif er de plakjes look tussen.
  • 2 Wrijf het in met 1 eetlepel grof zout, de helft van de salie en de helft van de tijm. Wikkel alles in versheidfolie.
  • 3 Laat het 12 uur (een nacht) rusten in de koelkast. Pak het uit, spoel het af en droog het af.
  • 4 Bak het in een stoofpan aan alle zijden goudbruin in de olie (ongeveer 10 min.). Voeg er de uien en de stukjes tomaat aan toe.
  • 5 Laat het 3 min. bakken. Klop de azijn op met de suiker en dan met de olie. Giet alles over het gebraad.
  • 6 Laat het 5 min. inkoken. Omring het met het preiwit, de rest van de tijm en de salie, jeneverbessen, boter in schijfjes, peper en zout.
  • 7 Zet het deksel op de pan en laat het 1 uur 30 min. stoven op een zacht vuur onder herhaaldelijk roeren.
  • 8 Schik het gebraad op een warme schotel. Haal het preiwit en de uien eruit met een schuimspaan. Schik ze rond het gebraad.
  • 9 Zeef het bakvocht boven het gerecht, versier het met bieslook en dien het onmiddellijk op.

Varkensstoofpotje met tuingroenten, groentepannetje is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletten en groentepannetje met kurkuma
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-groentepannetje
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rigatoni met gehaktballetjes en rijkgevulde groentesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepannetje met gerookte kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensstoofpotje met chorizo en peper
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
varkensstoofpotje met kriekbier
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje met groenten
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje
10-20 min -
Bekijk recept