Varkensrug met kerrie

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de varkensrug in kleine blokjes. Hak de ui fijn. Pel en snij de tomaten en de peren in blokjes.
  • 2 Pel en snij de banaan in schijfjes. Leg een uur op voorhand de rozijnen in de witte wijn die u aanlengt met 2 eetlepels warm water.
  • 3 Braad in een stoofpan met dikke bodem de blokjes varkensrug 10 minuten goudbruin in 2 eetlepels hete olie. Voeg zout en peper toe, bestrooi met 1 eetlepel kerrie en meng.
  • 4 Neem het vlees uit de stoofpan en houd warm. Doe de resterende olie in de stoofpan en fruit de gehakte uien gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
  • 5 Voeg opnieuw zout en peper toe, alsook de geperste look, de tijm, de tomatenblokjes en het apart gehouden vlees.
  • 6 Dek af en laat 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  • 7 Klop vervolgens de room met de rum, de kokosnoot, de overblijvende kerrie, zout en peper en giet dit mengsel in de pan, samen met de uitgelekte rozijnen, de blokjes peer en de schijfjes banaan.
  • 8 Dek af en laat nog 20 minuten koken op laag vuur. Dien heet op.

Varkensrug met kerrie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Kerstkalkoen
0 min
Bekijk recept
Boerenterrine
180 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met ananas
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletjes met honing en kastanjes
0 min
Bekijk recept