Varkensgebraad met sinaasappel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6-7 (200° C).
  • 2 Bak even het gebraad in een pan met een noot boter en een eetlepel olie. Strijk een ovenschotel in met olie.
  • 3 Pel de teentjes look en hak ze fijn, hak ook de rozemarijn en de salie fijn.
  • 4 Doe de mengeling in een kom met de olie en een flinke mespunt zout.
  • 5 Peper overvloedig. Wrijf er het varkensgebraad zorgvuldig mee in.
  • 6 Leg het daarna in de schotel en laat het 1 uur bakken in een warme oven; overgiet het om het kwartier met de jus.
  • 7 Spoel de sinaasappels en snij ze in fijne schijfjes.
  • 8 Fruit ze in een grote braadpan, 2 min. per zijde, in de warme boter.
  • 9 Strooi er suiker op en bak ze nog eens 2 tot 3 min. per zijde: ze moeten licht gekarameliseerd zijn. 1
  • 0 Hou ze apart, tussen twee warme borden. 1
  • 1 Neem het gebraad, als het klaar is, uit de oven en verwijder het been. 1
  • 2 Snij het in schijfjes en hou ze warm. Blus het kookvocht met het sinaasappelsap en laat het 5 min. inkoken op een zacht vuur. 1
  • 3 Schik de sneetjes gebraad op een warme dienschotel. 1
  • 4 Doe de saus op basis van het sinaasappelsap door een fijne zeef, rechtstreeks boven het gebraad. 1
  • 5 Leg er schijfjes sinaasappel rond en dien het onmiddellijk op.

Varkensgebraad met sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept