1 Verwarm de oven op th. 6 (180° C). Doe peper en zout op het varkenshaasje.
2 Pel de teentjes look. Doe ze in de kom van een keukenrobot met de naalden van 2 takjes rozemarijn, de pijnboompitten, de peterselie en hak alles fijn.
3 Voeg er 2 eetlepels olie, zout en peper aan toe. Maak een inkeping van 2 cm diep over de hele lengte van het gebraad.
4 Vul die met 2/3 van het kruidengehakt. Bind er een draad rond en schuif het resterende takje rozemarijn onder de draad.
5 Bestrijk het met de rest van het kruidengehakt. Pel de sjalotten.
6 Bak het gebraad in een stoofpan goudbruin aan alle zijden, in de rest van de hete olie (± 20 minuten).
7 Giet er de witte wijn over en bak het 10 minuten verder in een warme oven.
8 Leg er sjalotten rond en laat het 40 minuten gaar worden in een warme oven. Overgiet het ondertussen meermaals met bakvocht.
9 Verwijder wanneer het gebraad gaar is de draad, snij het in sneetjes en schik ze samen met de sjalotten op warme borden. Dien de saus apart op.
Varkensgebraad met rozemarijn is een recept van Delhaize