Zoek
Zeeduivel met peper
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 cl alcoholazijn
2 eetlepels arachide-olie
50 g boter
20 cl droge witte wijn
1 takje laurierblad
5 takjes peterselie
1 eetlepel roze en groene peperbolletjes gemengd
4 sneden zeeduivel
1 takje tijm
5 cl verse room
50 cl vleesfond
6 witte peperbolletjes
90 g worteltjes
Bereiding
1
Snij de wortelen en de uien in blokjes.
2
Plet de peperbolletjes.
3
Doe de wortelblokjes en de fijngehakte ui in een grote pan en fruit ze in hete olie.
4
Voeg peterselie, tijm en laurier toe en vervolgens de witte peperbolletjes, de azijn en 1 dl witte wijn.
5
Laat de saus voor 1/3 inkoken op hoog vuur.
6
Giet hierover de vleesfond en laat 10 minuten stoven op laag vuur.
7
Giet de saus door een zeef en doe ze in een steelpan.
8
Voeg de rest van de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
9
Schep regelmatig het schuim van de saus en laat ze 10 tot 12 minuten inkoken tot er niet meer dan 4 dl vocht overblijft. 1
0
Voeg de verse room toe en de bolletjes groene en roze peper. 1
1
Meng en houd warm. 1
2
Bak de moten zeeduivel 4 minuten aan elke kant goudbruin in hete boter. 1
3
Kruid met peper en zout. 1
4
Leg de moten zeeduivel op voorverwarmde, aparte borden en overgiet ze met warme saus.
Zeeduivel met peper is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met kerrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept